kvantum-tim.hr
Termalna voda za inhalaciju 15 ampula po 5 ml

Termalna voda za inhalaciju 15 ampula po 5 ml

98 Ordered

Hipertermalna voda iz termalnih izvora Eugane u obliku ampula se koristi za tretiranje tegoba gornjih dišnih puteva. Može se koristiti uz inhalator kao zamjena za fiziološku otopinu.

SKU ABT-AEROSOL
Manufacturer Thermalis
€14.48
In stock

36 pieces on stock

Details

Thermalis logo 

Thermalis proizvodi temeljeni su na ljekovitim supstancama iz termalnih izvora Abano (Eugane) termi u Italiji. Terme su okružene brdima i nalaze se na jednom od najstarijih izvora termalne vode na ovom području. Hipertermalna voda i blato iz termalnih izvora Abano termi koriste još od antičkih vremena za liječenje i olakšavanje mnogobrojnih problema. Abano terme su danas jedan od najpoznatijih termalnih spa centara koje svake godine posjeti više od 2 milijuna ljudi iz cijeloga svijeta kako bi poboljšalo svoje zdravlje. Tvrtka Thermalis iz Abano termi još je pred 100 godina prepoznala potrebe posjetitelja te im je omogućila da sa sobom u svoj dom ponesu proizvode koje su koristili za vrijeme svojeg boravka u termama i nastave s tretmanima kako bi poboljšali i revitalizirali zdravlje svojeg organizma.

Thermalis proizvodi nude gotovo identično iskustvo kao i posjet termama, a dostupni su po povoljnoj cijeni i u prikladnom pakovanju. Ljekovito djelovanje blata i hipertermalne vode iz termalnih izvora Abano termi je povnato već tisućama godina, što uključuje smanjenje edema, protuupalno djelovanje, analgetsko, umirujuće, keratolitičko i keratoplastično djelovanje. 

 

  

Sastojci
Svi Termalis proizvodi se sastoje od prirodnih sirovina obrađenih prema ekološkim standardima. Ne sadrže bojila, konzervanse, kemijske emulgatore, vazelin, silikon, mineralna ulja. Proizvodi se testiraju na nikal i druge alergene. Sirovine nisu životinjskog porijekla i ne testiraju se na životnijama. Licenca za izvoz iz Italije je odobrena od strane Ministarstva Zdravstva. 

Hipertermalna voda
Voda iz Abano termalnih izvora je klasificirana kao hipertermalna salsobromjodična bogata oligoelementima. Voda se crpi iz meteorskih taloga Dolomita (Monti Lessini) s dubine 3 do 4 km gdje temperatura vode seže do 170°C i akumulira minerale. Hipertermalna salsobromjodična voda je bogata: 

  • 1) solima - prirodnim katalizatorima,
  • 2) bromom s antiseptičkim umirujućim djelovanjem, 
  • 3) jodom - omekšava gornji sloj kože, smanjuje edem te djeluje kao antiseptik. 

Temperatura na izvoru 86,5°C, pH 7,0. 

Ampule termalne vode za inhalaciju

Hipertermalna salsobromjodična voda iz termalnih izvora Eugane je bogata natrijem, bromom, jodom i ostalim hranjivim mineralima i spojevima koji služe kao biološki aktivatori esencijalni za biokemijske procese u tijelu. Voda se crpi iz jednog od najdubljih geotermalnih izvora u Eugane regiji. Njen osmotični efekt obnavlja fiziološko stanje organizma. Voda je dostupna u obliku ampula i spreja za nos

Hipotermalna voda se koristi za tretiranje tegoba gornjih dišnih puteva. Tretmani uši, nosa i infekcija u grlu termalnom vodom doprinose: DIŠNI PUT
- uklanjanju i prorijeđivanju nazalnog sekreta, 
- zaštiti nazalne sluznice od iritacije uzrokovane alergenima poput peludi, 
- odčepljivanju nosa,
- normalizaciji nazalne sluznice,
- antiseptičkom djelovanju,
- obnavljanju mukocilijarnog transporta sluzi putem cilija prema ždrijelu.

Prednosti
 Ampule se mogu koristiti s inhalatorima
 Ne sadrže konzervanse. 
 Proizvod je prirodan i nema farmakološko ili metaboličko djelovanje.
 Prikladna za liječenje djece. 
 Izotonična voda (s dodatkom natrij klorida).

Korištenje ampula termalne vode

Jednostavno i sigurno ispiranje nosa ručno ili pomoću inhalatora. Protresite ampulu prije korištenja.

Ručna primjena
Otvorite ampulu. Lagano umetnite aplikator u nosnu šupljinu. Pritisnite ampulu i udahnite. Ostavite da djeluje nekoliko sekundi i ponovite na drugoj nosnici. 

Pomoću inhalatora
Otvorite ampulu. Prelijte sadržaj u čašicu inhalatora prema uputama proizvođača. Ovo nije fiziološka otopina, ali u inhalatoru se koristi na isti način.

Ampulu možete zatvoriti i sačuvati za kasnije korištenje. Jednom otvorena, ampula se mora potrošiti unutar 12 sati. 
Dozu i duljinu trajanja liječenja određuje liječnik opće medicine ili specijalist.

ampule

Djelovanje:
✓ Antiseptičko - zbog hipertonije vode, ima antiseptičnka prirodna svojstva (potpomognuto mineralima bakra i željeza).
 Ublažujuće - opća i lokalna stimulacija regenerativnih procesa i zarastanja rana (mangan, cink, selenij - ublažavanje začepljenja mukozne membrane).
 Protiv edema - evidentan utjecaj na mukozne membrane pomoću osmoznog učinka. Bogatstvo minerala u vodi generira strujanje fluida iz dubljih slojeva mukozne membrane prema van te tako uklanja mikroorganizme te uzročnike upala.
 Stimulacija imunog sustava - salsobromjodična voda stimuulira mononukleinski fagocitni sistem i lučenje imunoglobulina.

Technical specifications

Pakovanje
blister pakovanje s 15 ampula po 5 ml

Ampule za inhalaciju
Medicinski proizvod CE 789367/R s hipotermalnom vodom iz B.T.E. Eugane termi kao glavni sastojak. 

UPOZORENJA
Proizvod čuvajte na hladnom, suhom mjestu, dalje od izvora topline i sunčeve svjetlosti. Nakon korištenja zatvorite ampulu. Držite dalje od dosega djece.Ne koristite ako ste alergični na neki od sastojaka. U slučaju pojave iritacije, odmah prestanite s korištenjem. Ne koristite nakon isteka roka valjanosti. Ne gutajte.

Write Your Own Review
Termalna voda za inhalaciju 15 ampula po 5 ml
2017 - 2021 © Kvantum-tim d.o.o.