kvantum-tim.hr
BOSO ABPI SUSTAV 100 PW mjerač gležanjsko-brahijalnog indeksa

BOSO ABPI SUSTAV 100 PW mjerač gležanjsko-brahijalnog indeksa

Free shipping

Uređaj služi za mjerenje gležanjskog indeksa (ABPI), jednog od ključnih pokazatelja rizika od srčanog i moždanog udara. Omogućuje inovativan i brz način mjerenja ABPI-a pomoću rutinskog testa koji je dobro prihvaćen među većinom pacijenata zbog svoje brzine i lakoće.

SKU IM-473-0-141
AvailabilityNa upit
€2,504.60
In stock
Rok isporuke 15 dana

Details

BOSO ABPI SUSTAV 100 PW mjerač gležanjsko-brahijalnog indeksa

Uređaj služi za mjerenje gležanjskog indeksa (ABPI), jednog od ključnih pokazatelja rizika od srčanog i moždanog udara.
Omogućuje inovativan i brz način mjerenja ABPI-a pomoću rutinskog testa koji je dobro prihvaćen među većinom pacijenata zbog svoje brzine i lakoće.
Sofisticirani softver precizno izračunava ABPI na lijevoj i na desnoj strani.
Uređaj mjeri i razliku u krvnom tlaku na obje strane, puls, oscilacijski profil te naznake za moguće disritmijske srčane poremećaje.
Ugrađen sistem mjerenja brzine pulsnih valova, pomoću kojih se određuje stanje arterija.
Uređaj je validiran brojnim kliničkim studijama.

Mjerač gležanjsko-brahijalnog indeksa

Brahijalni indeks gležnja pomaže predvidjeti srčani udar, moždani udar i smrtnost.
Boso ABI sustav nudi liječnicima i pacijentima mnoge pogodnosti u usporedbi s prethodnom Doppler ultrazvučnom metodom.✓ Očitavanje ABI-a od <0,9,
✓ Ima osjetljivost do 95% u identificiranju PAOD-a,
✓ Isključuje ovo stanje kod zdravih ljudi s pouzdanošću od gotovo 100%.

Metoda koja se prethodno koristila za mjerenje ABI-a je Doppler ultrazvuk, koji je vrlo dugotrajan i daje pouzdane rezultate samo ako je operater vrlo iskusan u postupku. To znači da se vaskularni testovi obično provode samo u trenutku kada postojeći PAOD može već dovesti do simptomatskih ili asimptomatskih kardiovaskularnih stanja.

ABO-sustav boso je mnogo jednostavniji, brži i točniji način izračunavanja tog kritičnog parametra i stoga se može provesti kao rutinska provjera svakog pacijenta.

Rano otkrivanje i rutinska provjera
U prošlosti su se testovi provodili samo u slučajevima sumnje na bolest, jer je test bio dugotrajan i skup. Osim toga, PAOD često nije otkriven dovoljno rano jer dugo vremena ne uzrokuje nikakve simptome. ABO-sustav boso je inovativan i brz način mjerenja gležanj-brahijalnog indeksa (ABI). To omogućuje da se ovaj test provede u velikoj mjeri. Riječ je o jednostavnoj rutinskoj provjeri koju pacijenti dobro prihvaćaju jer traje samo nekoliko minuta i koja je također pouzdanija.

Točno i štedi vrijeme
Mjerenja gležanjskog brahijalnog indeksa ABI sustavom su točnija i brža. Oscilometrijsko mjerenje krvnog tlaka vrši se istovremeno u sva četiri kraka. Sa starom metodom mjerenja su vršena uzastopno, tako da novi instrument štedi vrijeme. Izbjegava netočna očitanja zbog varijabilnosti krvnog tlaka, prema tome poboljšana je reproduktivnost ABI očitanja.

Rukovanje i ušteda troškova
Ovaj test ne mora obaviti liječnik jer je ABO-sustav vrlo jednostavan, nije potrebno posebno iskustvo. Ostali članovi zdravstvenog osoblja mogu to obaviti. Nije potrebno posebno vrijeme pripreme, a brahijalni indeks gležnja može se izračunati za samo nekoliko minuta. Vrijeme mjerenja je samo jedna minuta. Brzina i jednostavnost štedi dragocjeno vrijeme i znatnu količinu novca.

Softver i zdravstveno stanje
Prethodne metode ispitivanja nisu nudile automatsku procjenu. ABO-sustav boso koristi softver koji nudi nekoliko prednosti. Nakon što je očitavanje učinjeno, rezultati se automatski dodjeljuju odabranom pacijentu. Osim ABI-ja, sustav mjeri i druge važne kardiovaskularne parametre i prikazuje sve podatke na jednom mjestu. GDT sučelje omogućuje prijenos podataka u DTP sustav liječnika.

Očitavanje rezultata

Sofisticirani softver točno izračunava ABI i na lijevoj i na desnoj strani.Također se mjere i drugi važni kardiovaskularni parametri, kao što su:

  • pojedinačna očitanja krvnog tlaka u rukama i nogama,
  • razlike u krvnom tlaku na različitim stranama tijela,
  • puls,
  • tlak pulsa,
  • profil oscilacija i pokazatelji na moguće poremećaje srčane aritmije.

Te se informacije lako prepoznaju jer su sve kritične vrijednosti označene različitim bojama.


Brzina pulsnog vala (PWV)

Brzina pulsnog vala (PWV) je dodatni alat za dijagnosticiranje PAOD-a i za mjerenje krutosti arterija.
Ova mjerna funkcija je dodatna opcija s ABO sustavom boso. Omogućuje mjerenje brzine impulsnog vala (ba) na obje strane. Brzina pulsnog vala (cf) se zatim izračunava iz tog rezultata.

Arterijska krutost raste s godinama i kao odgovor na druge čimbenike rizika, osobito na klasične kardiovaskularne čimbenike rizika. Povećana krutost arterija uzrokuje tipične hemodinamske promjene. Početak hipertenzije kod sredovječnih i starijih osoba usko je povezan s povećanom krutošću arterija.

Očitavanja arterijske krutosti daju korisne informacije o postojanju funkcionalnih arterijskih promjena. Brzina pulsnog vala dobar je prediktor početka kardiovaskularnih bolesti. To je točnije od klasičnih parametara rizika kao što su krvni tlak i dob.

Radi boljeg liječenja bolesnika s hipertenzijom, ispitivanja krutosti arterija pružaju dodatne informacije o kardiovaskularnom riziku. Najnovije smjernice koje je objavilo Europsko društvo za hipertenziju (ESH) i Europsko kardiološko društvo (ESC) preporučuju istraživanje arterijske funkcije u liječenju hipertenzivnih bolesnika.

Brzina pulsnog vala (cf) od 10 m / s predstavlja graničnu vrijednost za pojavu oštećenja endorganske strukture. Sadašnje smjernice hipertenzije navode da je niski do normalni sistolički krvni tlak terapeutski cilj za te pacijente. Osim toga, preporuča se temeljita kardiovaskularna procjena i konzistentno liječenje svih kardiovaskularnih čimbenika rizika.

 

 

Sadržaj:

✓ 1 uređaj za mjerenje s 2 najlonske manžete za ruke (22-42 cm),
✓ 2 najlonske manžete za noge (18-38 cm),
✓ sustav za napajanje,
✓ USB kabel,
✓ CD s XD softverom za izradu profila pacijenta.

Dodaci za BOSO ABPI SUSTAV 100 PW nalaze se ovdje.

 

Princip rada - BOSO ABPI SUSTAV 100 PW

Technical specifications

✓ Princip mjerenja: oscilometrijski.
✓ Opseg mjerenja sistoličkog tlaka: 60 do 240 mmHg.
✓ Opseg mjerenja dijastoličkog tlaka: 40 do 140 mmHg.
✓ Tlak manžete: 0-300 mmHg.
✓ Masa: 3.8 kg bez napajanja.
✓ Dimenzije: 460 x 83 x 290 mm.

Write Your Own Review
BOSO ABPI SUSTAV 100 PW mjerač gležanjsko-brahijalnog indeksa
2017 - 2022 © Kvantum-tim d.o.o.