kvantum-tim.hr
CryoIQ EquiMED / VET
CryoIQ EquiMED / EquiVET, 1 stakleni nastavak za zamrzavanje raspršivanjem, 2 patrone 40g, u koferiću
CryoIQ EquiMED / EquiVET, 1 stakleni nastavak za zamrzavanje raspršivanjem, 2 patrone 40g, u koferiću
CryoIQ EquiMED / EquiVET, 1 nastavak za kontaktno zamrzavanje Ø5mm, 2 patrone 40g, u koferiću
CryoIQ EquiMED / EquiVET, 1 nastavak za kontaktno zamrzavanje Ø5mm, 2 patrone 40g, u koferiću

CryoIQ EquiMED / VET

Free shipping
SKU CIQ-EM
Manufacturer CryoIQ
AvailabilityNa upit

* Required Fields

Price From: €545.49
In stock
Rok isporuke 10 dana

Details

 Cryo IQ

Uređaji CryoIQ® su sigurni, učitnoviti i prijenosni ručni uređaji za precizno i kontrolirano liječenje lezija kože primjenom ekstremne hladnoće korištenjem ukapljenog N2O (-89°C). Uređaj je namjenjen za tretiranje nepravilnosti kože u općoj praksi, ginekologiji, dermatologiji, podologiji, estetskoj medicini i veterinarskoj praksi. CryoIQ® uređaji koriste najsuvremeniju tehnologiju hlađenja koja ne zahtijeva rukovanje potencijalno opasnim plinovima i tekućinama. Osim što liječnik nije izložen mogućim opasnim tvarima, uređaj CryoIQ® također nudi ergonomski dizajn i konzistentnu temperaturu liječenja, stoga je savršeno opremljen za precizno liječenje najčešćih lezija kože.

PrednostI uporabe CryoIQ® serije

  • - CryoIQ® patrone sadrže +20% više plina nego Cryoalfa®.
  • - Unaprijeđena tehnologija filtera štiti nastavke od začepljenja.
  • - Kako bi se primijenio kriogenski ukapljeni plin, vrhom uređaja je potrebno dodirnuti kožu i aktivirati ga pritiskom male poluge. Ukapljeni plin putuje srednjom brzinom od 40 m/s u stabilnom stanju (plinovito stanje) i omogućuje precizno i sigurno uništavanje stanica.
  • - Učinkovito – Dovodi konstantnu temperaturu zamrzavanja od -89 °C izravno na mjesto tretmana. S milimetarskom preciznošću CryoIQ® svaki puta postiže iste rezultate. Zamrzavanje tkiva do dubine od 3 mm i u promjeru do 10 mm postiže se nakon otprilike 12 sekundi.
  • - Jednostavno – Patrone se lako mogu zamijeniti te imaju kapacitet zamrzavanja od 270/360 sekundi za patronu od 16/25 grama. Time se omogućuje oko 100 zamrzavanja po patroni, ovisno o leziji koju se tretira.
  • - Ekonomično - Niska potrošnja po tretmanu, ne šteti okolišu budući da je potrebno zamijeniti samo jednu patronu.
  • - Ergonomski dizajn - Plin se jednoliko, precizno i ekonomično raspodijeljuje pritiskom na mjernu polugu.

 

CryoIQ® EquiMED / EquiVET serija

CryoIQ® EquiMED / EquiVET serija prikladna je za profesionalne korisnike s vrlo čestim pružanjem tretmana poremećaja kože.
Svaki komplet sastoji se od patrone N2O od 40g s ventilom, tijela s polugom i izmjenjivog nastavka.
Dva načina rada: tekuće zamrzavanje i kontaktno zamrzavanje.

Tekuće zamrzavanje
CryoIQ® EquiMED / EquiVET Tekućina rad temelji na sistemu tekućeg zamrzavanja raspršivanjem, koristi nastavke od nehrđajućeg čelika u tri veličine:
- bijeli nastavak, L=22mm, Ø1-6mm;
- plavi nastavak, L=22mm, Ø7-18 mm;
- zeleni nastavak, L=22mm, Ø9-22 mm.

Omogućava precizno zamrzavanje tretiranog područja bez oštećenja okolnog zdravog tkiva. CryoIQ® EquiMED / EquiVET Tekućina predstavlja najsvestraniji model za često liječenje bradavica i ostalih kožnih lezija. Jedinstvena konstrukcija s ugrađenim ventilom sa zaštitom spriječava nepotrebno curenje plina čime se maksimalno koristi njen sadržaj. Koristi se u različitim područjima kao što su dermatologija, stomatologija, podijatrija, ginekologija/urologija i veterina. PRO Tekućina se zamrzava na -89°C za najučinkovitije liječenje. Istrošena patrona s plinom se na siguran način može zamijeniti bez doticaja s potencijalno opasnim plinovima i tekućinama. Ergonomski dizajn uređaja omogućava ravnomjerno, precizno i ekonomično raspoređivanje rashladnog plina pritiskom na polugu.

Kontaktno zamrzavanje
CryoIQ® EquiMED / EquiVET Kontakt rad temelji na sistemu kontaktnog zamrzavanja (zatvoreni kontaktni nastavci s platinastim premazom promjera 1, 3, 5 ili 7 mm). Omogućava precizno zamrzavanje tretiranog područja u širini kontaktnog nastavka bez oštećenja okolnog zdravog tkiva. CryoIQ® PRO Tekućina predstavlja najsvestraniji model za učestalo liječenje bradavica i ostalih kožnih lezija. Jedinstvena konstrukcija s ugrađenim ventilom sa zaštitom spriječava nepotrebno curenje plina čime se maksimalno koristi njen sadržaj. Koristi se u različitim područjima kao što su dermatologija, stomatologija, podijatrija, ginekologija/urologija i veterina. PRO Kontakt se zamrzava na -80°C za najučinkovitije liječenje. Istrošena patrona s plinom se na siguran način može zamijeniti bez doticaja s potencijalno opasnim plinovima i tekućinama. Ergonomski dizajn uređaja omogućava ravnomjerno, precizno i ekonomično raspoređivanje rashladnog plina pritiskom na polugu.

 

 

Primjena

  Opća praksa
Spremno za upotrebu u bilo koje vrijeme i za bilo koji tretman lezije kože.
Prednost korištenja CryoIQ® u Vašoj ordinaciji je nizak rizik infekcije, nema krvarenja i nema prostornog ograničenja.
Najsuvremenija tehnologija krioterapije CryoIQ® uređaja mogućuje liječenje širog raspona benignih i premalignih kožnih stanja poput, no ne isključivo: angiom, bradavice (uključujući i bradavice na tabanima), seboreična i aktinička keratoza, madeži, staračke i sunčeve pjege, dermatofibrom, Mollusca Contagiosa, kondilom, hemangion, akne, keloidi.

  Estetska medicina
S povećanjem starije populacije i sve većom težnjom za besprijekornom kožom, moderna estetska krioterapija tretira te nepravilnosti na pristupačan, brzi i učinkovit način bez nelagode ili uništenja susjednog zdravih tkiva.
Estetska krioterapija se koristi: za tretman sunčevih pjega, staračkih pjega, bradavice, seboreičnu keratozu i slično.

  Veterinarska praksa
CryoIQ® omogućuje veterinarima kontroliranu širinu i dubinu tretmana kožnih lezija pomoću različitih tipova aplikatora. Svake 4 sekunde zamrzavanja, prodire u dubinu kože od 1 mm do maksimalno 5-6 mm. CryoIQ® nudi mogućnost korištenja 2 različite metode zamrzavanja: tekuće zamrzavanje i kontaktno zamrzavanje.
Krioterapija se koristi u veterini za slijedeća stanja, no ne isključivo:
- bradavice, tumori (na kapku, repu, jeziku..), distikiasis, stanični tumori na šapi ili jastučiću šape, madeži, papiloma, angioma, ciste, perianalni karcinomi i tumori analnih žlijezda, epuli.
Prednosti veterinarske krioterapije:
- Povoljan postupak jer anestezija i sterilna priprema nisu potrebni.
- Brz i učinkovit tretman.
- Minimalna ili nikakva prije i postoperativna priprema.
- U većini tretmana nije potrebna opća anestezija.
- Zamrzavanje tkiva i okolnih krvnih žila uzrokuje vlastito otupljivanje, što čini postupak bezbolan i bez krvi.
- Manje rizika od komplikacija, manje boli i brže iscjeljenje.

  Podologija
Krioterapija u podijatrijskoj praksi odnosi se na lokaliziranu primjenu temperature zamrzavanja za postizanje kontroliranog uništavanja ili uklanjanja kožnih lezija na stopalima, kao što su bradavice na tabanima i granulacijsko tkivo. Ima široku primjenu u podologiji zahvaljujući svojoj sigurnosti, učinkovitosti, niskoj cijeni, jednostavnoj upotrebi, bezbolnom postupku bez anastezije i dobrim estetskim ishodom.
Najsuvremenija tehnologija CryoIQ® uređaja omogućuje liječenje širog raspona benignih i premalignih kožnih stanja poput, no ne isključivo:
- verruca i plantar bradavica na tabanima, granulacijsko tkivo (urasli nokti na nogama), nevusi, Mollusca Contagiosa, eboreična i aktinička keratoza.

  Pedijatrija
Krioterapija u pedijatriji odnosi se na lokaliziranu primjenu temperatura zamrzavanja kako bi se postiglo kontrolirano uništavanje ili uklanjanje kožnih lezija. Vrlo bitno za liječenje kod djece, postupak je brz i učinkovit, bez boli.
Najsuvremenija tehnologija CryoIQ® uređaja mogućuje liječenje širog raspona benignih i premalignih kožnih stanja poput, no ne isključivo:
angiom, bradavice (uključujući i bradavice na tabanima), seboreična i aktinička keratoza, madeži, staračke i sunčeve pjege, dermatofibrom, Mollusca Contagiosa, kondilom, hemangion, akne, keloidi.

   Ginekologija i opstetricija, urologija
Krioterapija u ginekologiji, opstetriciji i urologiji odnosi se na lokaliziranu primjenu temperatura zamrzavanja kako bi se postiglo kontrolirano uništavanje ili uklanjanje kožnih lezija, većinom genitalnih bradavica (Condylomata acuminate). Ima široku primjenu zahvaljujući svojoj sigurnosti, učinkovitosti, niskoj cijeni, jednostavnoj upotrebi, bezbolnom postupku bez anastezije i dobrim estetskim ishodom.

Jednostavni koraci za uspješan tretman

      

1. Nacrtajte krug oko lezije koju ćete tretirati. Izmjerite veličinu lezije da biste mogli vidjeti rezultat tretmana na sljedećem posjetu; zabilježite podatak u pacijentov dnevnik.

2. Prilikom tretiranja bradavica mehanički očistite bradavicu da biste utvrdili mjesto krvarenja. Ako bradavica krvari, preporučujemo uporabu homeostatske otopine za zaustavljanje krvarenja (vrijedi samo za bradavice na stopalima).

3. Postavite pacijenta u položaj koji vam omogućuje jednostavno tretiranje lezije. Lezija koju tretirate treba biti usmjerena prema stropu.

4. Postavite i blago pritisnite uređaj na leziju koju ćete tretirati. Aktivirajte uređaj pritiskom na ručicu sa strane. Za najbolji rezultat kut prema području tretmana trebao bi biti 65 – 90°. Raspršivanje s daljine nema nikakav učinak.

5. Tijekom svake 3 sekunde zamrzavanja CryoIQ prodire 1 mm u dubinu kože. Vremena zamrzavanja razlikovat će se ovisno o leziji koja se tretira.

6. Zamrzavanje počinje odmah. Od ovog trenutka pacijent bi mogao iskusiti osjećaj probijanja ili katkad blagu bol ako se u tretiranom području nalazi mnogo završetaka živaca. Tijekom ovog postupka tretirat će se čak i malen dio zdrave kože. Otprilike 5 minuta nakon završetka tretmana crvenilo kože zamijenit će dio koji je obojen u bijelo tijekom tretmana zamrzavanja.

7. Ako je tretman rađen na jastučiću stopala, preporučujemo primjenu flastera na tretiranom području radi njegove zaštite.

8. Rezervirajte termin za sljedeći posjet unutar 2 tjedna. Katkad su potrebna 2 ili 3 tretmana da bi se uklonila bradavica/lezija. Pri svakom tretmanu potrebno je slijediti propisanu proceduru.

Technical specifications

CryoIQ EquiMED / VET

 

CryoIQ EquiMED / VET L60
✓ Stakleni nastavak (bijeli), zamrzavanje raspršivanjem Ø 1 - 6 mm
✓ 2 patrone s ventilom N2O 40 gr
✓ 1 kofer za uređaj i upute
Šifra: CIQ-EM-L60

 

CryoIQ EquiMED / VET C5
✓ 1 nastavak za kontaktno zamrzavanje, Ø5 mm »platinasti premaz"
✓ 2 patrone s ventilom N2O 40 gr
✓ 1 kofer za uređaj i upute
Šifra: CIQ-EM-C5

 

Preporučeno vrijeme zamrzavanja

Iako nije sveobuhvatna, tablica niže prikazuje preporučeno vrijeme zamrzavanja za pojedine vrste lezija prema literaturi. Raspon vremena je širok te služi samo kao smjernica za razmatranje.

Vrsta lezije Vrijeme (s) Vrsta lezije Vrijeme (s)
 Akne 4-6  Verruca vulgaris 8-10 
 Starosna pijega 1-2  Lentigo maligna 4-5
 Bazaliom 8-9  Mollusca contagiosium  3-5
 Kapilarni kaverzni angioma  4-5  Naevus pigmentosus  8
 Kaverzni angioma  4-6  Naevus zellnaevus  8
 Kondilom 8-12  Naevus flammeus  6
 Erythematodes chronicus  3-5  Naevo fibroid 8-10
 Granuloma anulare  5-6  Bradavice na stopalu 15-20
 Hemangiolymphangioma  6-8  Prurigo nodularis 4-6 
 Mladenačke bradavice 3-4  Sarkomi 8-10
 Keloidi 4-6  Seboreične bradavice 6-8
 Aktinička keratoza 5-7  Keratom senile 7-8
 Labium karcinom 2-5  Fibroma, meka 4-5
 Lentigo senile 2-3  Sunčana keratoza 4-5
 Bazaliom kapka  6-10  Spinaliom 8-10
 Lichen ruber papelu 4-6  SSM 3-4
 Tumori kapka 6-8    
Write Your Own Review
CryoIQ EquiMED / VET
2017 - 2022 © Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK