kvantum-tim.hr
Sprej za nos

Sprej za nos

16 Ordered

Hipertermalna voda iz termalnih izvora Eugane u obliku spreja za nos pomaže pri odčepljivanju i čišćenju nosa.

SKU ABT-SPRAY
Manufacturer Thermalis
€13.11
Out of stock

Details

Thermalis logo 

Thermalis proizvodi temeljeni su na ljekovitim supstancama iz termalnih izvora Abano (Eugane) termi u Italiji. Terme su okružene brdima i nalaze se na jednom od najstarijih izvora termalne vode na ovom području. Hipertermalna voda i blato iz termalnih izvora Abano termi koriste još od antičkih vremena za liječenje i olakšavanje mnogobrojnih problema. Abano terme su danas jedan od najpoznatijih termalnih spa centara koje svake godine posjeti više od 2 milijuna ljudi iz cijeloga svijeta kako bi poboljšalo svoje zdravlje. Tvrtka Thermalis iz Abano termi još je pred 100 godina prepoznala potrebe posjetitelja te im je omogućila da sa sobom u svoj dom ponesu proizvode koje su koristili za vrijeme svojeg boravka u termama i nastave s tretmanima kako bi poboljšali i revitalizirali zdravlje svojeg organizma.

Thermalis proizvodi nude gotovo identično iskustvo kao i posjet termama, a dostupni su po povoljnoj cijeni i u prikladnom pakovanju. Ljekovito djelovanje blata i hipertermalne vode iz termalnih izvora Abano termi je povnato već tisućama godina, što uključuje smanjenje edema, protuupalno djelovanje, analgetsko, umirujuće, keratolitičko i keratoplastično djelovanje. 

 

  

Sastojci
Svi Termalis proizvodi se sastoje od prirodnih sirovina obrađenih prema ekološkim standardima. Ne sadrže bojila, konzervanse, kemijske emulgatore, vazelin, silikon, mineralna ulja. Proizvodi se testiraju na nikal i druge alergene. Sirovine nisu životinjskog porijekla i ne testiraju se na životnijama. Licenca za izvoz iz Italije je odobrena od strane Ministarstva Zdravstva. 

Hipertermalna voda
Voda iz Abano termalnih izvora je klasificirana kao hipertermalna salsobromjodična bogata oligoelementima. Voda se crpi iz meteorskih taloga Dolomita (Monti Lessini) s dubine 3 do 4 km gdje temperatura vode seže do 170°C i akumulira minerale. Hipertermalna salsobromjodična voda je bogata: 

  • 1) solima - prirodnim katalizatorima,
  • 2) bromom s antiseptičkim umirujućim djelovanjem, 
  • 3) jodom - omekšava gornji sloj kože, smanjuje edem te djeluje kao antiseptik. 

Temperatura na izvoru 86,5°C, pH 7,0. 

Sprej za nos

Hipertermalna salsobromjodična voda iz termalnih izvora Eugane je bogata solju, bromom, jodom i ostalim hranjivim mineralima i spojevima (kalcij, magnezij, sulfati, bikarbonatni spojevi, sulfidi) koji služe kao biološki aktivatori esencijalni za biokemijske procese u tijelu. Voda se crpi iz jednog od najdubljih geotermalnih izvora u Eugane regiji. Njen osmotični efekt obnavlja fiziološko stanje organizma. Ovaj medicinski proizvod, klasa I, je dostupan u obliku ampula i spreja za nos

Ispiranje nosne šupljine s hipertermalnom salsobromjodičnom vodom u spreju povoljno djeluje na: NOS
- uklanjanje sluzi i ostalih nečistoća u nosnoj šupljini, 
- odčepljivanje nosa i vlaženje sluznice, vraćanje prohodnosti dišnih putova, 
- obnavljanje mukocilijarne čistoće, odnosno obnavlja mukocilijarni transport sluzi putem cilija prema ždrijelu,
- mehaničko uklanjanje alergena,
- prevenciju virusnih infekcija (rhinovirusa ili virusa influence),
- održavanje dobre nazalne prohodnosti (posebice važno kod asmatičara).

Prednosti
 Preporuča se pušačima i osobama koje rade u kontaktu s prašinom i zagađivačima za ispiranje nosne šupljine.
 Ne sadrže konzervanse. 
 Proizvod je prirodan i nema farmakološko ili metaboličko djelovanje.
 Izotonična voda (s dodatkom natrij klorida).

Korištenje spreja za nos

Držite glavu uspravno i sprej u vertikalnoj poziciji, pa umetnite nastavak spreja u jednu nosnicu. Dok udišete, pritisnite ventil. Ponovite postupak s udrugom nosnicom. Sprej protresite prije uporabe. 

Doziranje: 1 do 2 puta po nosnici, 1 do 3 puta u danu.

sprej za nos

Djelovanje:
✓ Antiseptičko - zbog hipertonije vode, ima antiseptičnka prirodna svojstva (potpomognuto mineralima bakra i željeza).
 Ublažujuće - opća i lokalna stimulacija regenerativnih procesa i zarastanja rana (mangan, cink, selenij - ublažavanje začepljenja mukozne membrane).
 Protiv edema - evidentan utjecaj na mukozne membrane pomoću osmoznog učinka. Bogatstvo minerala u vodi generira strujanje fluida iz dubljih slojeva mukozne membrane prema van te tako uklanja mikroorganizme te uzročnike upala.
 Stimulacija imunog sustava - salsobromjodična voda stimuulira mononukleinski fagocitni sistem i lučenje imunoglobulina.

Technical specifications

Pakovanje
sprej bez kompresiranog zraka, 150 ml

Sprej za nos
Medicinski proizvod CE 789393/R s hipotermalnom vodom iz B.T.E. Eugane termi kao glavni sastojak. 

UPOZORENJA
Proizvod čuvajte na hladnom, suhom mjestu, dalje od izvora topline i sunčeve svjetlosti. Nakon korištenja zatvorite ampulu. Držite dalje od dosega djece.Ne koristite ako ste alergični na neki od sastojaka. U slučaju pojave iritacije, odmah prestanite s korištenjem. Ne koristite nakon isteka roka valjanosti. Ne gutajte.

Write Your Own Review
Sprej za nos
2017 - 2022 © Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK