kvantum-tim.hr
Četverokanalni T.E.N.S. i EMS uređaj RelieFit 4.0

Četverokanalni T.E.N.S. i EMS uređaj RelieFit 4.0

Free shipping
14 Ordered

Četverokanalni uređaj s 8 elektroda - veliko područje djelovanja!

SKU LT-3062-P
€98.88
In stock

36 pieces on stock

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: €98.88

Details

Četverokanalni T.E.N.S. i EMS uređaj RelieFit 4.0

  • Četverokanalni uređaj s 8 elektroda - veliko područje djelovanja
  • 4-u-1 opcije rada uređaja - T.E.N.S., EMS, SPORT i FITNESS
  • M-coach sustav za jednostavno korištenje uz pomoć aplikacije na vašem Android ili iPhone uređaju
  • Intuitivan i pregledan LCD zaslon samog uređaja omogućava jednostavno korištenje
  • Ciljani tretmani

RelieFit 4.0 pripada novoj generaciji T.E.N.S. i EMS uređaja s 4 neovisna kanala, a odlikuje ga jednostavnost upotrebe i sveobuhvatnost polja djelovanja putem 8 elektroda (dvije elektrode po svakom od kanala).
Pogodan za profesionalnu i kućnu upotrebu.

NAPOMENA: Osobe koje su pretrpjele moždani udar ne smiju koristiti T.E.N.S. uređaj - za detalje molimo Vas da konzultirate svojeg liječnika.

 

ŠTO JE TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) - električna neurostimulacija kroz kožu
ŠTO JE EMS (Electrical muscle stimulation) - električna stimulacija mišića

O TENS uredjajima - MEDICINSKA POZADINA
TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation, električna neurostimulacija kroz kožu) daje dobre rezultate u liječenju akutne i kronične boli različitih uzroka. Klinički je dokazan i svaki ga dan koriste fizioterapeuti, njegovatelji i vrhunski sportaši diljem svijeta. Visokofrekventni TENS aktivira mehanizme živčanog sustava koji inhibiraju bol. Električni impulsi iz elektroda koje se postavljaju na kožu na ili blizu bolnog područja stimuliraju živce i blokiraju signale boli koji putuju prema mozgu, te pacijent ne osjeća bol. Niskofrekventni TENS stimulira otpuštanje endorfina – prirodnog sredstva protiv boli u ljudskom tijelu. TENS je sigurna metoda liječenja koja ne uzrokuje nikakve nuspojave u usporedbi s lijekovima i drugim metodama ublažavanja boli. Može se koristiti kao jedina metoda liječenja, ali predstavlja i vrijednu dopunu drugim farmakološkim i/ili fizičkim tretmanima. TENS ne može uvijek izliječiti uzrok boli. Ako bol ne prestaje, zatražite savjet od liječnika.

 

TENS LT-3011A
Kako TENS kontrolira bol?
Uređaj ublažava bol na dva načina. Prvi način zove se “kontrola prolaska boli”. Kada je tijelo ozlijeđeno, impulsi boli i drugi impulsi koji ne prenose bol putuju živčanim sustavom do mozga. Ti impulsi putuju kroz završetke živaca prema aferentnim živcima koji se nalaze dublje te zatim prema kralježničnoj moždini i mozgu. Na tom putu postoji više područja koja se nazivaju “vratima” i određuju koji impulsi će doprijeti do mozga. “Vrata” sprječavaju mozak da primi previše informacija u vrlo kratkom vremenu. Budući da isti živac ne može prenositi impuls boli i impuls koji ne prenosi bol u isto vrijeme, onaj jači impuls koji ne prenosi bol, a kojeg proizvodi uređaj,“kontrolira prolazak boli”. Druga metoda kontrole boli je metoda otpuštanja endorfina. Uređaj se može podesiti na način da potiče endorfine - prirodno sredstvo kojim organizam ublažava bol. Ove kemikalije djeluju na receptore i blokiraju percepciju boli na sličan način kako to čini lijek morfij, ali bez nuspojava koje taj lijek izaziva. Bez obzira na to koja metoda kontrole boli se primjenjuje, dokazano je da je ovaj uređaj koristan u tretiranju boli. Čitajući ovaj priručnik i pažljivo slijedeći upute za liječenje koje ste dobili od liječnika, možete maksimalno iskoristiti prednosti ovog uređaja.
 
O EMS uredjajima?
EMS (Electrical muscle stimulation, elektricna stimulacija misica) postize se slanjem malih elektricnih impulsa kroz kozu prema motorickim jedinicama koje se nalaze ispod koze (zivci i misici) kako bi nastala nehoticna kontrakcija misica. Neuromisicna stimulacija ima mnoge namjene osim tradicionalne primjene za sprjecavanje atrofije prouzrocene smanjenom upotrebom misica.
 
Na koji način EMS djeluje?
Transdermalna stimulacija mišića može se postići pomoću električnih impulsa te ovaj način rada može pomoći u sprječavanju atrofije prouzročene smanjenom upotrebom mišića. Dakle, pacijenti koji su nepokretni mogu primiti terapiju koja stvara nehotične kontrakcije mišića i tako poboljšavati i održavati tonus mišića bez stvarne fizičke aktivnosti. Cilj električne stimulacije mišića je postizanje kontrakcija ili vibracija u mišićima. Normalnu mišićnu aktivnost kontroliraju dva sustava - središnji i periferni živčani sustav, koji prenose električne signale mišićima. EMS djeluje na sličan način, ali koristi vanjski izvor (stimulator) pomoću elektroda koje su pričvršćene na kožu i tako prenose električne impulse na tijelo. Impulsi stimuliraju živce da šalju signale prema točno određenom mišiću koji reagira kontrakcijom, baš kao kod normalne mišićne aktivnosti.
 
INDIKACIJE
1) Simptomatsko ublažavanje kronične boli koju je teško liječiti, akutne posttraumatske boli ili akutne boli nakon operacije.
2) Povećanje dotoka krvi u tretirano područje.
3) Opuštanje mišićnog spazma.
4) Stimulacija mišića neposredno nakon operacije s ciljem sprječavanja venske tromboze.
5) Sprječavanje ili usporavanje atrofije prouzročene smanjenom upotrebom  mišića.
6) Re-edukacija mišića.
7) Održavanje ili povećanje pokretljivosti tijela.

 

Write Your Own Review
Četverokanalni T.E.N.S. i EMS uređaj RelieFit 4.0
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.