kvantum-tim.hr
Omega 369 | 1000 mg | 30 kapsula

Omega 369 | 1000 mg | 30 kapsula

6 Ordered
SKU P1135
€6.00
In stock

294 pieces on stock

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: €6.00

Details

Omega 3-6-9, 1000 mg, 30 kapsula, dodatak prehrani

Proizvođač: Premier Health product Ltd., Coventry, CV4 8AU, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje
Neto količina: 30 kapsula

Dvije kapsule sadrže

  %PDU
Vitamin E 6,1 mg 51%
Omega 3 290 mg  
Eikozapentaenska kiselina (EPA) 72 mg  
       Dokozaheksaenska kiselina (DHA) 48 mg  
Alfa lipoična kiselina (ALA) 170 mg  
Omega 6 210 mg  
Linolenska kiselina (LA) 152 mg  
Gama-linolenska kiselina (GLA) 58 mg   
Omega 9 110 mg  
Oleinska kieslina (OA) 110 mg  

Sastojci: Riblje ulje, hladno prešano laneno ulje, hladno prešano ulje boražine, kapsula (želatina), sredstvo za zadržavanje vlage (glicerin), voda, vitamin E (DL-α-tokoferol)

Način primjene: Odrasli: Progutati jednu do tri kapsule dnevno s hranom

Napomene:
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena.
Čuvati od dohvata male djece.

 

O Omega 3-6-9 masnim kiselinama:

Omega-3, omega-6 i omega-9 masne kiseline su sve redom važne prehrambene masti. Zanimljivo je što svaka od njih ima brojne zdravstvene prednosti za naš organizam. Međutim, važno je imati pravilnu ravnotežu omega-3, 6 i 9 masnih kiselina u prehrani jer u protivnom njihova neravnoteža može doprinijeti brojnim kroničnim bolestima.

Omega-3 masne kiseline - Dvije ključne - EPA i DHA - prvenstveno ih možemo naći u određenim vrstama ribe. Naše tijelo treba ove masne kiseline kako bi besprijekorno funkcioniralo. Dodatci prehrani u obliku ribljeg ulja mogu smanjiti povišenu razinu triglicerida koji nas mogu dovesti u stanje rizika od srčanih bolesti. EPA + DHA mogu obuzdati ukočenost i bol u zglobovima. Omega-3 masne kiseline kao dodatak prehrani također pojačavaju učinkovitost protuupalnih lijekova. Istraživanja su pokazala kako narodi koji jedu hranu s visokom razinom Omega-3 masnih kiselina imaju nižu razinu udjela u populaciji koja pati od depresije. DHA je važna kod neurološkog razvoja dojenčadi. Hrana bogata Omega-3 masnim kiselinama može smanjiti upalne procese nastale uslije astme (još uvijek se istražuje interakcija između Omega-3 masnih kiselina i njihovog utjecaja na astmu te lijekove za astmu). Također, neke su studije pokazale kako Omega-3 masne kiseline mogu blagotvorno utjecati na djecu koja pate od ADHD-a (poboljšati njihove mentalne vještine poput razmišljanja, pamćenja i učenja).

Kao i omega-3 masne kiseline, omega-6 masne kiseline su polinezasićene masne kiseline. Omega-6 masne kiseline također su esencijalne, stoga ih moramo unjeti u tijelo putem prehrane. Ove masti tijelo primarno koristi za energiju. Najčešća omega-6 masnoća je linoleinska kiselina, koja se može pretvoriti u dulje omega-6 masnoće kao što je arahidonska kiselina (ARA). Poput EPA, ARA se koristi za proizvodnju eikozanoida. Međutim, tako proizvedeni eikozanoidi više su proinflamatorni. Kao takvi važna su kemikalija u imunološkom sustavu. Međutim, kada ih tijelo proizvede previše, mogu povećati upale. Iako su omega-6 masti bitne, moderna zapadna dijeta sadrži mnogo više omega-6 masnih kiselina nego što je potrebno. Preporučeni omjer omega-6 i omega-3 masnih kiselina u prehrani je 4:1 ili manji. Međutim, zapadna dijeta ima omjer između 10:1 i 50:1. Stoga, iako su omega-6 masti potrebne u pravim količinama, većina ljudi u razvijenom svijetu trebala bi smanjiti unos omega-6 masnih kiselina. Ipak, neke omega-6 masne kiseline pokazale su se pogodnima kod liječenja simptoma kroničnih bolesti. Gama-linoleinska kiselina (GLA) je omega-6 masna kiselina koja se nalazi u nekim uljima, kao što je ulje noćurka. Kada se konzumira, većina se pretvara u drugu masnu kiselinu koja se zove dihomo-gamma-linoleinska kiselina (DGLA). Jedna studija pokazala je da uzimanje velike doze dodataka GLA značajno smanjuje brojne simptome reumatoidnog artritisa. Još jedna zanimljiva studija pokazala je kako je uzimanje dodataka GLA uz lijek protiv karcinoma dojke djelotvorniji u liječenju raka dojke nego sami lijek. Konjugirana linoleinska kiselina (CLA) je još jedan oblik omega-6 masti koji ima zdravstvene koristi. Na primjer, jedna velika studija pokazala je kako uzimanje 3,2 grama dodataka CLA dnevno učinkovito smanjuje količinu masnog tkiva u ljudi.

Omega-9 masne kiseline su mononezasićene, što znači kako imaju samo jednu dvostruku vezu. Oleinska kiselina je najčešća omega-9 masna kiselina i najčešća mononezasićena masna kiselina u prehrani. Omega-9 masne kiseline nisu toliko "bitne", što znači kako ih tijelo može proizvesti. Zapravo, omega-9 masti su najrasprostranjenije masti u većini stanica u tijelu. Međutim, konzumiranje hrane bogatije omega-9 masnim kiselinama od drugih vrsta masti može imati niz blagotvornih učinaka na zdravlje.

 

 

 

 

Write Your Own Review
Omega 369 | 1000 mg | 30 kapsula
2017 - 2024 © Kvantum-tim d.o.o.