kvantum-tim.hr
Tlakomjer COMFORT X AF s manžetom za brzo i lako postavljanje

Tlakomjer COMFORT X AF s manžetom za brzo i lako postavljanje

Free shipping
SKU TOW015359
€69.90 526,66 kn
In stock

40 pieces on stock

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: €69.90 526,66 kn

Details

NOVAMA COMFORT X AF tlakomjer s inovativnim načinom brzog i jednostavnog postavljanja manžete Easy Cuff X

NOVAMA COMFORT X AF tlakomjer s inovativnim načinom brzog i jednostavnog postavljanja manžete Easy Cuff X

Novama Comfort X AF tlakomjer odgovarat će svima koji svakodnevno trebaju pratiti svoj krvni tlak i puls. Inovativna manžeta Easy Cuff X s kopčom koristi inovativni sistem brzog i lakog postavljanja koje će svako mjerenje učiniti lakim, brzim i preciznim.

 

Tehnologija brzog i nježnog napuhavanja manžete tijekom mjerenja

Inovativna manžeta s kopčom Easy Cuff X se brzo i lako stavlja, a široki raspon opsega ruke od 22 do 42 cm u omogućava precizno mjerenje. Mjerenje se izvodi dok uređaj napuhava manžetu pri čemu korisnik osjeća znatno manji pritisak. Mjerenje na ovaj način je nježnije i primjetno brže što NOVAMA COMFORT X AF tlakomjer čini odličnim odabirom za sve koji žele i očekuju maksimalnu brzinu i učinkovitost od svojeg tlakomjera.

 

Automatski tlakomjer za nadlakticu s funkcijom otkrivanja fibrilacije atrija

AF - fibrilacija atrija najčešća je pojava kod srčanih smetnji, a koja nastaje uslijed nekoordiniranog podražaja atrija, što dovodi do izostanka njegove kontrakcije. Fibrilacija atrija se dijagnosticira tijekom kardiološke obrade koja uključuje EKG pregled, ultrazvuk srca, egometriju te nošenjem holtera tlaka u periodu od 24 sata. Tlakomjer Novama Comfort X AF opremljen je tehnologijom kojom možete ovaj poremećaj držati pod stalnom kontrolom.

 

Klinički potvrđena preciznost - Certifikat Europskog udruženja za hipertenziju

Novama Comfort tlakomjer nudi preciznost i sigurnost mjerenja zahvaljujući klinički potvrđenim parametrima neovisne organizacije ESH (Europsko udruženje za hipertenziju) te strogom procesu upravljanja kvalitetom ISO 9001 i ISO 13485. Klinička validacija tlakomjera jamči preciznost u cijelom opsegu mjerenja. Novama Comfort tlakomjer je jedan od rijetkih uređaja s potvrđenom pouzdanošću rezultata.  

 

Klinička validacija potvrđuje upotrebu tijekom trudnoće!

Tehnika koja se koristi u automatskim oscilometrijskim tlakomjerima može biti neprecizna u slučaju tzv posebne skupine pacijenata. Primjer takve skupine su trudnice, kod kojih tlakomjer koji je validiran na drugim pacijentima možda neće dati točna očitanja. Medicinski standardi koja provode mjerodavana tijela na razini EU, zahtijevaju da se tlakomjer preporučuje trudnicama samo u slučaju ako je ispitan i odobren za tu određenu skupinu pacijenata. Novama Comfort X AF tlakomjer je napredne tehnologije koja osigurava maksimalnu preciznost mjerenja putem klinički potvrđene točnosti odobrene od strane Europskog društva za hipertenziju, kao i valjanost za upotrebu tijekom trudnoće.

 

Podaci sa LCD zaslona veliki su i lako čitljivi

Veliki LCD zaslon s povećanim kontrastom, plavim pozadinskim osvjetljenjem i jasnim, osvijetljenim brojkama olakšava očitanje mjerenja. Plavo pozadinsko osvjetljenje je inovativna ideja koja osigurava najbolju vidljivost teksta na zaslonu. Svijetli tonovi brojki na tamnom zaslonu, dodatni su element koji povećava čitljivost čak i kod slabog vida.

 

Prednosti Novama Comfort X AF tlakomjera

 • Memorija veličine 90 mjerenja za 2 korisnika omogućava praćenje tlaka kod dvije osobe.
 • Uz uređaj dolazi dnevnik mjerenja tlaka 
 • Univerzalna manžeta za nadlakticu za opseg ruke od 22 - 42 cm omogućava precizno mjerenje i idealna je za većinu korisnika.
 • Prikaz prosjeka rezultata 3 mjerenja 
 • Detekcija fibrilacije atrija, aritmije, preuranjene kontrakcije (PC), nepravilnog rada srca (IHB), stupnja hipertenzije
 • Raspon mjerenja: Sis: 60-260 mmHg; Dia: 40-199 mmHg
 • Preciznost mjerenja: ± 3 mmHg
 • Raspon mjerenja pulsa: 40 - 180 otkucaja u minuti, ± 5%
 • Automatsko isključivanje
 • Napajanje putem 4 x AAA baterija
 • U pakovanju tlakomjera dolaze: tlakomjer, Easy Cuff X manžeta s kopčom za lako postavljanje za opesg nadlaktice od 22 - 42 cm, 4 AAA baterije, upute za korištenje, dnevnik mjerenja krvnog tlaka i torbica za pohranu

 

Način rada Novama Comfort X AF tlakomjera

Tlakomjer mjeri tlak pomoću oscilometrijske metode. To znači da uređaj detektira kretanje krvi u arterijama, zatim ga analizira i prikazuje rezultat u elektroničkom obliku. Korištenje oscilometrijske metode eliminira potrebu za stetoskopom, olakšavajući postupak mjerenja. Često mjerenje tlaka pruža korisnicima, kao i liječnicima, važne i precizne informacije o promjenama u krvnom tlaku. Osobe s teškom hipertenzijom, teškom aterosklerozom i teškim dijabetesom trebale bi konzultirati liječnika u vezi mogućnosti mjerenja tlaka na ruci (uključujući zapešće). Za detaljnije informacije o svom krvnom tlaku trebali biste konzultirati liječnika. Samodijagnosticiranje ili liječenje na temelju rezultata dobivenih putem tlakomjera može biti opasno. Trebali biste slijediti upute liječnika. Redovitim mjerenjem tlaka imate mogućnost obavještavanja svog liječnika o promjenama u krvnom tlaku.

 

Recept za pravilno mjerenje krvnog tlaka:

Prije obavljanja mjerenja potrebno je odmoriti se najmanje 15 minuta. U razdoblju od 10 minuta prije mjerenja, nemojte pušiti, jesti, piti kavu niti se baviti fizičkom aktivnošću. Nemojte mjeriti tlak pod stresom - prvo se smirite. Sjednite uspravno u tihoj prostoriji, naslonite leđa na stolicu. Ruku stavite na ravnu površinu (npr. na stol). Tijekom mjerenja nemojte se micati, govoriti niti prekrižiti noge. Skinite usku odjeću ili nakit. Rezultat mjerenja zabilježite u dnevniku koji je došao uz vaš uređaj ili ga sačuvajte u memoriji uređaja. Preporučuje se zapisivanje rezultata mjerenja. Ako je potrebno ponoviti mjerenje, pričekajte 15 minuta prije sljedećeg mjerenja kako bi se stanje krvnih žila stabiliziralo (napomena - odgovarajući interval između mjerenja može ovisiti o individualnim karakteristikama osobe kojoj se mjeri krvni tlak).

 

Write Your Own Review
Tlakomjer COMFORT X AF s manžetom za brzo i lako postavljanje
2017 - 2023 © Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK